Könyvajánló: Tóth Bettina – A ló az ló

Könyvajánló: Tóth Bettina – A ló az ló

LÓLESBEN A TERMÉSZETBEN ÉS HÁZUNK TÁJÁN
Alapvető ismeretek a lovak viselkedésének megértéséhez

2016 decemberében jelent meg a lovak viselkedésének szakértője, Tóth Bettina első könyve, mely nem más, mint dr. Gőblyös István korábbi nagy sikerű „Egyensúly, Elengedettség, Egyenesség” című kiadványának testvérkötete, egy magas szintű és igényes lovastudást magába foglaló könyvsorozat következő része.

A szerző – aki három évtizede foglalkozik lovakkal és 10 éve él szimbiózisban saját ménesével – a lovak viselkedéstanába enged betekintést az olvasónak, minden lehetséges szemszögből, de mindenek előtt az ember tükrében bemutatva a ló természetét, felfedve olyan rezdüléseket is, melyek sokszor a gyakorlott lovasok számára is rejtve maradnak.

Megismerhetjük a ló evolúció által formált alapvető tulajdonságait, ösztöneit és szokásait, valamint azok emberi környezetben megnyilvánuló formáit és konfliktusait. Ez a könyv tehát nem a lovaglás technikájáról szól, hanem annak mindenkori alapjáról, magáról a Lóról – melynek mély ismerete nélkül nehezen képzelhető el szoros ló és lovas kapcsolat, eredményes lókiképzés és a jóllét egészségügyi szempontjainak is megfelelő tartásmód.

A lenyűgöző lovas fotókkal és szemléletes ábrákkal illusztrált, 240 oldalas könyv jól követhető logikával építi fel a ló megismeréséhez, megértéséhez szükséges tudásanyagot, mindezt közérthető és rendkívül élvezetes módon tálalva, így a kezdő és a tapasztalt lovasok számára is egyaránt szolgál hasznos mondanivalóval.

A könyv szakágtól és lovastudástól függetlenül ajánlott mindazoknak, akik igazán szeretik a lovat. A könyv gazdag képi világa ugyanakkor azoknak is örömet szerezhet, akik egyszerűen gyönyörködni szeretnek e páratlan lényben.

További részletek a könyvről és megrendelhető itt:  www.lovaskonyv.hu

Cimkék: