Török György

Gyakorlati oktató - Dunakanyar/Észak-Magyarország

Török György

Lovas oktató

Gyerekkorom óta a lovak bűvöletében élek és mindig is érdekelt, hogyan lehetne jobb módszerrel lovat képezni. Ezért 10 évvel ezelőtt megalkottam a free horse style kiképzési rendszerem, aminek a központja a Dunabogdányi lovas telepem lett. A képzéseim célja, hogy igazi könnyed, eszköz független és átengedő társlovakat kapjunk, ami a mentális állapot tökéletesre hangolásával jön létre. Ezek a lovak felszereléssel és felszerelés nélkül is működnek, bármilyen környezetben földről és lóhátról egyaránt.
2012-ben ezzel a módszerrel kiképzett lovammal, a szabad lovaglás rekordját állítottam fel. 2 évvel ezelőtt kezdtünk el Dr. Gőblyös Istvánnal együtt dolgozni és segíteni egymás munkáját, ő az, aki megszerettette velem a klasszikus idomítás művészetét.
Úgy gondolom, hogy a társlovak képzését, ha még tökéletesebbre akarom fejleszteni, akkor a klasszikus iskola módszerének ötvözésével még jobb eredményt tudok elérni a lovaknál. Mentális specialista vagyok, de továbbra is kutatom a lovaglás művészetét, és a tudásom tanítványaimmal is megosztom.

Álom-lovak nem születnek, hanem tudatos munkával képződnek.