Mérje fel vagy gyarapítsa lovastudását IQ-tesztünkkel játékos formában! A nyolcvan kérdés alaposan próbára teszi általános műveltségét, de elméleti és gyakorlati ismereteit is.

Játékszabály

A lovas IQ-teszt célja, hogy felmérje a játékos lovastudását. A teszt nem könnyű, a kérdéseket többféle témakörből válogattuk össze, és három szintből áll: az alapszintű fejtörőktől a lovasismereteket igénylő haladó kérdéseken át, a tapasztalt lovasok tudását próbára tevő feladatokig.

A teszt szigorúan tudásalapú, a szerencsének nincs benne része. Működése nagyon egyszerű: a gép feltesz egy kérdést, a játékosnak pedig két-három lehetséges válasz közül kell kiválasztani a helyeset. Minden kérdésnél csak egy jó válasz van, azt kell megjelölni.

A játékos mindaddig meggondolhatja magát, és módosíthat válaszán, amíg rá nem kattint a képernyő alsó részén megjelenő, jobbra mutató nyílra, amivel továbblép a következő kérdéshez. A teszt kitöltése folyamatos, előző kérdésekhez visszatérni nem lehet.

A teszt nem időre megy, de a gép méri a tesztkitöltés közben eltelt időt, és a teszt végén az értékelésnél tájékoztatja erről a játékost. A kitöltésre érdemes 10-15 percet szánnia, nem feltétlenül egyhuzamban. Ha ideje úgy engedi, a befejezéshez később is visszatérhet, és ott folytathatja a kitöltést, ahol korábban abbahagyta.

Pontozás és értékelés

Minden helyes válasz pontot ér. Az alapfokú kérdéseknél 1 pont, a középfokúaknál 2 pont, a felsőfokú kérdéseknél pedig 3 pont jár a helyes válaszért. Az alapszint teljesítéséhez 15 kérdésre kell válaszolnia, a haladó szint 45 kérdést, a mester szint pedig 20 kérdést tartalmaz. Így a nyolcvan kérdésnél összesen 165 pont gyűjthető.

A teszt kiértékelése a végén zajlik, vagyis minden kérdést meg kell válaszolni hozzá. A gép nem csak az elért eredményt mutatja, hanem szöveges értékelést is ad. Így a játékos azt is megtudhatja, hogy lovastudását elméleti vagy inkább gyakorlati irányba érdemes továbbfejleszteni.

A legjobb eredmények a toplistába is bekerülnek.

Kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánunk!

Tetszett a tesztünk? Nyomjon egy LIKE-ot!

Ossza meg az oldalt barátaival, ismerőseivel, hogy ők is kitölthessék a tesztet!
Ossza meg az oldalt barátaival, ismerőseivel, hogy ők is kitölthessék a tesztet!
[easy-social-share ukey="1522452636"]