Száznál is több érdeklődőt vonzott a Nemzeti Lovasakadémia nyílt napja

Száznál is több érdeklődőt vonzott a Nemzeti Lovasakadémia nyílt napja

Szombaton tartotta második nyílt napját a Nemzeti Lovasakadémia. A képzés helyszínén, a Kajászó-Szentpéterpuszta Lovardában tartott eseményen a vendégek bepillantást nyerhettek az akadémián folyó képzésbe, megismerhették a hároméves tanterv részleteit és a kibővült oktatói csapatot. Az akadémia jelenlegi hallgatói lovasbemutató keretében adtak ízelítőt a tananyag gyakorlati feladataiból, többek között a ló és lovas közti helyes kommunikációról, a campagne lovaglásról és a hosszhajlításokról.

Dr. Gőblyös István, az akadémia alapítója a nyílt napon is kiemelte: a lóval, lovasokkal való foglalkozás rendkívül összetett tudást igényel az etológiától a pedagógiáig, a konfliktuskezeléstől a kiképzéselméletig, az állategészségügytől a tartástechnológiáig, az anatómiától a nemzeti lovaskultúránkig. A Nemzeti Lovasakadémián mindezt egy helyen, a szakterületek kiválóságaitól lehet megtanulni. Az akadémia arra vállalkozott, hogy három év alatt professzionális szintig képezi ki az Akadémia hallgatóit olyan elméleti és gyakorlati tudást adva, amivel képesek lesznek lovak önálló képzésére.

2019. májusában a második évfolyam mellett új első évfolyam indul, jelentkezni május 8-ig lehet. Emellett pedig a Nemzeti Lovasakadémia Erdélyben is megkezdi tevékenységét.

Jelentkezni a képzésre az alábbi linken lehet:
http://nemzetilovasakademia.hu/a-jelentkezes-lepesei/

Fotók: Bazsó Géza és Balikó Katalin